Index Vakbarát Hírportál

Törött ujjal védett a nyolcaddöntőben Király Gábor

2016. június 29., szerda 12:33

Jól látható volt, ahogy Király Gábor egy védés után a kezéhez kapott a Belgium ellen 4-0-ra elvesztett Eb-nyolcaddöntőben. Kevin De Bruyne szabadrúgását tolta kapufára, ezután ijesztett rá mindenkire a magyar válogatott kapusa, ahogy a jobb kézfejét szorongatta. De hogy mi is történt pontosan, csak most árulta el.

Rosszul ért a labdába a védésnél, ezért a gyűrűsujjának középső ízülete kiugrott és eltört. Ám mielőtt még megnézte volna, hogy mi is történt, még megvárta, hogy a kapufáról felpattanó labda hol köt ki. A kesztyűn keresztül is érezte, hogy nem éppen úgy áll az ujja, ahogy szokott, így visszarántotta azt a helyére, majd folytatta a meccset. Fájdalmat az adrenalin miatt nem is érzett.

 

A kapusoknál ez természetes

– intézte el egyszerűen a 40 éves kapus az esetet.

A szabadrúgás és a védés a 36. percben volt, vagyis Királynak 55 percet kellett még sérült ujjal lejátszania a nyolcaddöntőben.

A jövőjéről viszont továbbra sem árult el biztosat, kiemelte, hogy a csapat fontosabb, mint az egyén, és bármi is lesz, kiváló fiatal kapusok várnak bevetésre Dibusz Dénes, Megyeri Balázs, Bogdán Ádám és Gulácsi Péter személyében.

Király a TV2 reggeli műsorában beszélt az estről, ahol kitért babonáira is: elárulta, hogy mindig hatodikként megy ki a pályára, hogy előtte és utána is öt játékostársa legyen. A teljes anyagot itt nézhetik meg.

Rovatok