Index Vakbarát Hírportál

Rooney-t simán lezavarhatták volna a pályáról Izland ellen

2016. június 29., szerda 15:07

Az angol válogatott sztárja, Wayne Rooney egy kiállítást úszott meg a hétfői nyolcaddöntőben amikor Izland 2-1-re verte meg őket, és jutott a negyeddöntőbe. 

A második félidő 58. percében, izlandi vezetésnél épp az angolok támadtak, amikor Rooney kitette a labdát szélre, és elindult befelé, ahol izlandiaktól a másik tízes, Gylfi Sigurdsson vette fel. Az angol kapitány többször megpróbálta ellökni magától az ellenfelét, de Sigurdsson szívós volt, és tapadt rá , úgyhogy az angol csapatkapitány megeresztett felé egy könyököst. 

 

A videó alapján nagyon úgy tűnik, hogy el is találta az ellenfelét, aki rögtön a bíróra nézett, hogy látta-e mi történt. A szlovén Skomina elég közel állt az esethez, de nem fújt, pedig akár ki is állíthatta volna az egész mérkőzésen pocsék teljesítményt nyújtó angolt. 

Mindkét csapat teljes létszámban fejezte be a meccset, az izlandiak mentek tovább a negyeddöntőbe, ahol a házigazda franciákkal játszanak majd.

Az angolok a futballtörténetük legnagyobb kudarcaként élték meg a történteket. A mérkőzés és a kiesés után Roy Hodgson, angol szövetségi kapitány azonnal lemondott, míg Rooney kijelentette, szeretne angol válogatott maradni, amennyiben számít rá a következő kapitány. 

Piros?

  • 10023
    Igen, ki kellett volna állítani
  • 787
    Á, csak legyintett
  • 711
    Nem tudom

Rovatok