Index Vakbarát Hírportál

Renato Sanches könyörtelen: sorra veszi el CR rekordjait

2016. július 1., péntek 08:34

Már azzal, hogy a kezdőbe nevezték Renato Sanchest a csütörtöki Lengyelország elleni negyeddöntőre, a 18 éves játékos elvett egy rekordot Cristiano Ronaldótól, nagy tornán ugyanis ő lett a legfiatalabb kezdő a portugál csapatban.

Ennyivel persze nem érte be a torna előtt a Bayern Münchenhez szerződő középpályás, ő lőtte az egyenlítő gólt, a büntetőbárbajban is értékesített egy tizenegyest, a meccs emberének is őt választották, sőt, a legtöbb labdaérintése is neki volt a portugálok közül.

Azzal egyébként, hogy gólt lőtt, a legfiatalabb gólszerző lett az Eb-k egyenes kieséses szakaszában. A 33. percben szerzett találat ráadásul nem is volt akármilyen: Nanival kényszerítőzött a korábbi Benfica-játékos, majd a tizenhatos előtt visszakapott labdán igazított egyet, és mielőtt a védő becsúszhatott volna elé blokkolni, kegyetlenül bombázott ballal.

 

A lövés megpattant ugyan egy lengyel játékoson, Fabianski ezért is nyúlhatott kicsit mellé.

A 18 éves Sanchest nem lesz könnyű pótolni a Benficánál, a középpályára az egyik kinézett célpontjuk a magyar válogatott egyik legnagyobb tehetsége, a Ferencvárosban játszó Nagy Ádám.

Rovatok