Index Vakbarát Hírportál

A legfontosabb meccs 1958 óta

2016. július 1., péntek 15:36

Péntek este a Wales-Belgium negyeddöntővel folytatódik az Európa-bajnokság, a párharc győztesére az újabb hosszabbításos mérkőzés után továbbjutott portugálok várnak a jövő heti elődöntőben. 

A belgák úgy kezdték a tornát, hogy az olaszoktól kikaptak két góllal, aztán viszont belehúztak, és folyamatosan javultak, ennek mi ittunk meg a levét leginkább, mert 4-0-val intézték el a magyar válogatottat a nyolcaddöntőben.

Eden Hazard félelmetes formában volt, De Bruyne is jó formában játszott, az ő lendületükben bízhatnak majd Wales ellen is. Lesz viszont nagy hiányzó is náluk, mert a védő Jan Vertonghen egy edzésen súlyos sérülést szenvedett, elszakadt a bokaszalagja, ezért az ő Eb-jének biztosan vége. 

A walesiek viszont úgy készültek, hogy az 1958-as világbajnokság negyeddöntője óta ez lesz futballjuk legfontosabb mérkőzése, ezt Chris Coleman szövetségi kapitány mondta.

A nyolcaddöntőben megúszták a nehéz ellenfelet, és 1-0-ra nyomták le az északíreket, ennél most lényegesen nehezebb feladat vár rájuk, a tornán nem játszottak még ilyen kemény ellenféllel, mint a belga. Időközben azért szépen megtanult egy csapatban játszani, Gareth Bale és Aaron Ramsey, elsősorban az ő tudásukban bízhat Wales, amely az utolsó versenyben maradt brit csapat. A mérkőzést Lille-ben rendezik, és az olasz Nicola Rizzoli lesz a bíró. 

Rovatok