Index Vakbarát Hírportál

Öt másodperc őrület: háromszor mentettek a walesiek

2016. július 2., szombat 08:49

A walesi válogatott az Eb szenzációját hozta össze azzal, hogy 3-1-gyel kiejtette Belgiumot a negyeddöntőben, és ehhez kellett az is, hogy a meccs elején hősiesen vetődjenek bele a lövésekbe, amikor Hazard-ék megsorozták őket.

A hetedik percben De Bruyne tette ki szélre a labdát Lukakunak, a támadó üresen indulhatott meg, majd középre játszott, ahol Nem maradt walesi védő az érkező Carrascóra. Neki még arra is volt ideje, hogy levegye a labdát, az ötösről leadott lövése viszont kijött Hennessey kapusról, azonban pont az érkező Meunierhez pattant. Ő egyből rátette, ám a gólvonalon álló walesi védő, Taylor menteni tudott, de még mindig nem volt vége,  mert érkezett Hazard. A Chelsea-játékos be akarta bombázni a kapuba a labdát, ezt a próbálkozást a bevetődő Joe Allen hárította.

 

A walesiek összevissza hevertek a saját kapujuk előtt, de sikerült megakadályozni a belga gólszerzést, öt másodpercen belül három próbálkozást blokkoltak.

Néhány perccel később viszont Nainggolan egy óriási bombával megszerezte a vezetést Belgiumnak, de aztán a walesiek összekapták magukat, egyenlítettek, és a második félidőben szerzett két góllal bejutottak a négy közé. 

Rovatok