Index Vakbarát Hírportál

Az Eb a legjobb példa, miért kell kibővíteni a vb-t is

2016. július 3., vasárnap 12:27

Az Európa-bajnokság a legjobb bizonyíték arra, hogy miért érdemes kibővíteni a világbajnokság mezőnyét negyven csapatra - ezzel a felütéssel porolta le egyik legnagyobb kampányígéretét a FIFA nemrég megválasztott elnöke, Gianni Infantino. 

"Szinte az összes meccs kiélezett volt, a csoportkör a végéig izgalmas volt, és nagyon kiegyensúlyozott volt a mezőny" - nyilatkozta a német Bildnek.

De mi kell ahhoz, hogy tényleg negyven csapat jusson ki a világbajnokságra? Infantinóék először beszélni akarnak a játékosokkal, a klubokkal és a nemzeti szövetségekkel, hogy ők is támogatják-e a bővítést,  ezután készíthetik elő a terepet.

A 2018-as világbajnokságot még harminckét csapattal rendezik meg, az európai selejtezőkből a csoportelsők automatikusan kijutnak, a második helyezetteknek viszont már pótselejtezniük kell, kivéve a legrosszabb mérlegűt, mert az kiesik a versenyből. 

Ha bővítik is a mezőnyt, nem túl valószínű, hogy sok pluszhelyet kapna Európa, azaz egyáltalán nem biztos, hogy például a magyar válogatottnak könnyebb lenne kijutnia. 

Rovatok