Index Vakbarát Hírportál

Nagy tizenegyesdrámával elődöntős Németország

2016. július 3., vasárnap 00:00

A németek még mindig 1976-ban veszítettek legutóbb tizenegyesekkel, az olaszokat maratoni hosszúságú szétlövés után verték ki az Eb-ről.

A negyeddöntőre teljesen elfogyott az olasz középpálya, De Rossit nem sikerült összerakni a meccsre, Thiago Motta sárgák miatt nem játszhatott, Candreva a második meccs óta sérült: Conte kapitány így a Giaccherini-Parolo-Sturaro hármast küldte pályára. Ebből már gondolni lehetett, hogy az amúgy sem gólgazdag olasz válogatott ezúttal végképp nem a góllövést, hanem az ultrapontos védekezést fogja preferálni.

Löw német kapitány is készülhetett erre, ugyanis átalakította a felállást, ő is három belső védővel ment fel és két felfutó szélsőhátvéddel, Kimmich-kel és Hectorral. A 15. percben viszont máris bele kellett nyúlnia a kezdőjébe, Khedira lesérült, Schweinsteiger állt a helyére.

Az első negyven perc egészen unalmas pozícióharcot hozott, aminek a legnagyobb eseménye az volt, hogy Gomez majdnem átvett egy labdát az olasz tizenegyespontnál, De Sciglio pedig majdnem középre tudott adni a másik oldalon.

A szünet előtti utolsó öt percre viszont feléledt a meccs. Gomez fejelt sokkal fölé kecsegtető helyzetben, majd Müller lőhetett közelről, de gyengén találta el a labdát. A 44.-ben Bonucci adott óriási labdát Édernek, aki a tizenhatoson nem tudta azt rendesen átvenni, de sikerült visszagurítania, ám Boateng - bár kicsit megfaragta a labdát - tisztázott. Épp az érkező Sturaro elé viszont, aki nagyot lőtt, de Boateng ebbe is bele tudott érni.

A második félidő lendületesebben kezdődött, az 54.-ben maradt ki a meccs helyzete. Gomez nagy nehezen átvette a labdát a köríven, valahogy visszaszenvedte lövésre Müllernek, persze pontatlanul. A bayernes megoldotta, egy húzás után lőtt, a labdát sarokkal tolta ki szögletre Florenzi. Valószínű viszont, hogy enélkül is mellément volna a labda.

A 65.-re érett be a német fölény. Gomez kapott labdát a bal szélen, nagy nehezen átvette, nagy passzt adott Hectornak, aki visszagurított. Bonuccin csak megpattant a labda, ez becsapta Barzaglit és Chiellinit, Özilnek viszont pont jó lett lövésre, közelről nem is hibázta el. 1-0.

Ozil Goal vs Italy

Öt perc múlva simán meglehetett volna a 2-0, újra Götze kapott labdát, ezúttal ziccerben, de addig ügyetlenkedett, hogy már csak rásarkazni tudta a labdát, Buffon fölétolta. Az is lehet, hogy a visszaérő Chiellini rúgta rá, lényeg a lényeg, a 38 éves kapus nagyot védett.

Az olaszokban abszolút nem volt benne a gól, a németek tovább uralták a meccset és tartották a labdát, úgy is tűnt, hogy itt nem lesz egyenlítés. A 77.-ben viszont Boateng mindkét karját feltartva védekezett a 16-oson belül, ami futballban nem tanácsos: el is akadt az egyik karjában a labda, Kassai azonnal befújta a tök egyértelmű büntetőt. A német gólnál kissé hibázó Bonucci állt oda, magabiztosan bebelsőzte a bal alsóba. 1-1.

Bonucci Goal - Germany 1-1 Italy

A maradék negyedóra helyzet nélkül pörgött le, jöhetett a hosszabbítás. 90 perc alatt a németek újra nem tudták legyőzni az olaszokat tétmeccsen.

A hosszabbítás első félidejében semmi, de semmi nem történt. A másodikat a németek elkezdték pörgetni, Draxler közelről húzhatott kapura egy lepattanó labdát, de fölétette, majd szólója után rém egyszerű ziccerpasszt rontott el, pedig Müller egyedül mehetett volna kapura.

Még Özilnek volt egy kósza lövése, amit simán lehúzott Buffon, aztán jöttek a tizenegyesek.

Germany vs Italy 1-1 Penalty Shootout 6-5

Németország jutott az elődöntőbe, és várja a vasárnapi francia-izlandi győztesét.

Rovatok