Index Vakbarát Hírportál

Storck első meccsén hármat nem tudtunk passzolni

2016. július 6., szerda 12:44

Elek Ákos még sérülten utazott el a magyar válogatott ausztriai edzőtáborába, de Bernd Storck szövetségi kapitány bízott benne. A középpályás fel is épült, pályára is lépett. ADvtk.eu-nak elmondta, hogy nincs magyar futballcsoda, csak munka. Arról is beszélt, hogy miért volt visszafogott gólöröme.

Sérülése után az ország legjobb térdspecialistája azt mondta Eleknek, hogy nyolchetes felépülésre számíthat, az Eb-t ki kell hagynia. Nem így lett. Az edzőtáborban nagyon sokat foglalkoztak Elek lábával. „Mondhatom, hogy az utolsó pillanatban jött rendbe, mert délután volt a kerethirdetés, és én négy hét után délelőtt edzettem először a csapattal. Akkor azt mondta Bernd Storck, hogy kivisz, nagyon jól esett, hogy bízik bennem. Azon voltam, hogy rendbe jöjjön a lábam. Eldöntöttem, hogy rendbe fog jönni és így is lett."

Elek ennek ellenére az első két meccsen nem játszott, Ausztria ellen még nem volt kész, Izland ellen Storck be akarta cserélni, de mást kellett húzni 1-0 után. A portugálok ellen 90, a belgák ellen 45 percet kapott.

A portugálokkal játszott 3-3 magyar góljainal mindig Elek volt a leghiggadtabb,ahogy arra kollégánk rámutatott. Elek most el is mondta az okát.

Az igazság az, hogy ezt az időt is megpróbáltam pihenésre felhasználni. Annyira meleg volt, hogy nem akartam feleslegesen sprintelgetni 20-25 métert, nem pazaroltam az energiámat. A góloknak természetesen nagyon örültem, még ha ez esetleg kívülről nem is látszott."

A válogatott ősszel elkezdi a vb-selejtezőket, Elek szerint a második hely reális cél lehet. „A munka látszik. Bernd Storck első meccse a románok ellen volt, amikor hármat nem tudtunk egymáshoz passzolni. Védekezésben akkor is jól néztünk ki, mindenki nagyon akart, de az Eb-meccseken látszott, hogy ahhoz képest mennyivel jobban játszott a csapat. Sokan csodát emlegetnek, de ebben semmi csoda nincsen, nagyon sokat dolgoztunk érte, elindultunk egy úton és ennek előbb-utóbb kijön az eredménye."

Rovatok