Index Vakbarát Hírportál

A jövő elkezdődik, Ronaldo és Bale hozhatja el a futballt

2016. július 6., szerda 14:54

Kétnapos szünet után ma este kilenctől folytatódik az Európa-bajnokság, méghozzá az első elődöntőkkel. Portugália és Wales játszanak.

Ezt a mérkőzést nehéz lenne másképpen megragadni, mint a két válogatott szupersztárján keresztül. Cristiano Ronaldo és Gareth Bale 2011-ben játszottak utoljára egymás ellen tétmeccsen, akkor a Real Madrid a Bajnokok Ligájában találkozott a Tottenhammel, erről a meccsről Gareth Bale-nek lehetnek rémálmai, a negyeddöntőben oda-vissza verte a londoniakat a Madrid, és Ronaldo mind a két meccsen betalált.

Azóta azonban leszegett fejjel, határozottan törnek előre, és ők lehetnek az a csapat, amely rendes játékidőben elért győzelem nélkül bemenetel a döntőbe. Mindez Santos kapitánynak köszönhető, akinek sikerült az egyénieskedésre igencsak fogékony játékosait egy közös cél érdekében alázatos futballra és csapatba kényszeríteni.

Ugyanakkor az eléggé látszik, hogy a portugálok védelme katasztrofális, egy támadócsapat akkor nem rúg nekik gólt, amikor nem akar, eddig Pepe tartotta a lelket a hátsó részen, de megsérült, így a kisárgázódott Carvalhoval együtt semmi jóra nem számíthatnak.

Valamiért azonban úgy érzem, hogy Ronaldót igenis felcsigázza majd ez a mérkőzés, és megint a vállára veszi a csapatot, hiszen ő is érzi a 31 évének minden nehezét, és még éppen a legjobb korban van ahhoz, hogy bebizonyítsa, a válogatott vezére tud lenni, és persze azt, hogy nem a múlt, hanem még mindig a jelen legjobbja Európában.

Nem pedig Bale, aki a klubjában követheti.

Wales a portugálokkal szemben éppen sikerszériában van, persze a szerencsés sorsolás legalább ennyire segítette őket, de az északírek után mégiscsak elkaptak egy nagy vadat, a belgákat, méghozzá brutális módon. Az a 3-1 simán jelentheti azt, hogy a belgáknál valamivel gyengécskébb portugálokat is el tudják kapni. Nehezíti azonban az ilyen jellegű álmodozást, hogy a csapatból kiesett a Bale melletti másik sztárjuk, Ramsey, aki két sárgát gyűjtött be, és a csapata támadásait tudta segíteni.

De Walesnek ez már nem is számít igazán, futballtörténelmük legnagyobb sikerét érték már el azzal is, hogy elődöntőbe jutottak. Ha most ők játsszák el, amit az elmúlt években az Eb-ken a dánok/csehek/görögök, akkor Portugáliának eddig tart az Eb.

Rovatok