Index Vakbarát Hírportál

Kitüntetést ér az Eb legjobb focihimnusza

2016. július 7., csütörtök 17:22

Az angol és az orosz ultrák marseille-i pusztítása után eléggé úgy tűnt, hogy a szurkolói rendbontásokról szólhat ez az Eb, de szerencsére volt jó pár tábor, amely tett arról, hogy kellemesebb élmények is legyenek.

Ott voltak ugye az izlandiak a Húh-zással, az írek a temérdek vidám pillanatukkal, és persze az északírek az Eb-n egy percet sem játszó Wigan-csatár Will Grigg istenítésével. Utóbbi, a végig sportszerű szurkolással kiegészülve ugyancsak kitüntetést érdemel, mint az írek ténykedése , legalábbis a párizsi polgármester Anne Hidalgo szerint, aki nekik is érdemérmet ad át .

A 2016-os Európa-bajnokság első pillanatától kezdve a példamutató viselkedést láthattunk szurkolóiktól az aggódó francia városokban, így Párizsban is

– írta Higaldo az északír miniszterelnöknek, Arlene Fosternek. Levelében azt is kiemelte, hogy helyi és a tornára érkező külföldi szurkolókat is elbűvölte az északírek kedvessége, rigmusai és humora.

Az ír szurkolók már megkapták a kitüntetést június végén, míg az északírek a csütörtöki Németország-Franciaország elődöntő előtt vehetik majd át az érdemérmet.

Rovatok