Index Vakbarát Hírportál

Air Ronaldo: futballista ekkorát nem ugorhat

2016. július 7., csütörtök 08:01

Az ötvenedik percig kellett várni, hogy Portugália megszerezze a vezetést Wales ellen az Eb-elődöntőben, egy elég látványos Cristiano Ronaldo-fejessel kerültek előnybe.

A legurított szögletet Guerreiro adta be, Ronaldo pedig leszakította magáról a walesi James Chestert, és védhetetlen gólt fejelt a léc alá. Igaz, védőjét közben kissé lökte a földről a portugál csapattárs, José Fonte.

Cristiano Ronaldo fejes gólja Wales csapata ellen

Amit érdemes megjegyezni, hogy milyen magasra felment a 185 centis Cristiano Ronaldo a fejesnél, majdnem egyméteres volt a súlypontemelkedése. 

Három évvel ezelőtt a Real Madrid-Manchester United BL-nyolcaddöntőben ment fel hasonló magasságba, és fejelt gólt, de 2007-ben, a Roma ellen is túlugrott mindenkit a gólja előtt. 

Cristiano Ronaldo fejes gólja Roma csapata ellen

Ez volt a tornán a harmadik gólja, az első kettőt nekünk lőtte még a csoportkörben. A mostani fejesével beérte Michel Platinit is az Eb-k örökrangsorában, már neki is kilenc gólja van. Igaz, a franciák legendája egyetlen tornán, az 1984-esen lőtte az összeset.

 A szerda esti meccsen nem sokkal Ronaldo vezető gólja után Nani megszerezte a másodikat, így 2-0-val mentek a döntőbe, ahol a német-francia párharc győztesével játszanak majd vasárnap. 

Rovatok