Index Vakbarát Hírportál

Pogba bokájában több zseni van, mint amivel a németek elbírtak

2016. július 8., péntek 12:06

Franciaország leginkább a már hatgólos Antoine Griezmann-nak köszönheti, hogy ott vannak az Eb-döntőben, az Atleti-csatár az elődöntőben is két gólt lőtt, de legalább ennyire fontos nekik Paul Pogba játéka is.

A Juventus középpályásának beadásából jött a németek elleni meccset eldöntő második gól. A balos beadás előtt azért még alaposan hülyét csinált Shkodran Mustafiból Pogba egy csellel: a tizenhatos vonalánál, nagyon finom bokamozdulatokkal etette meg a védőt, aki be is dőlt a trükknek, rámozdult a látszólag szabadon hagyott labdára – Pogba fél lábbal támaszkodott, a másik lábával pedig a labda fölött/mögött legyezett.

Amint a csereként beállt Mustafi előre lépett, elhúzott mellette, majd a bent már egy ideje integető Olivier Giroud felé emelt. A labda jó is lett volna, bár látszólag Giroud elég furcsa mozdulattal került Benedikt Höwedes elé, de Manuel Neuer még bele tudott érni a beadásba, hogy ne fejelhessen a csatár.

 

A kapusnak nem lett szerencséje, pont Antoine Griezmann felé ütötte ki a labdát, aki meg is büntette, de az egész helyzetet Pogba csele csinálta meg.

Épp ezért furcsa, hogy miért nem engedi szabadjára Didier Deschamps a középpályást az Eb-n. Leginkább teljesen középen játszatja (Pogba átlagos pozíciója a németek ellen is pont a felezővonalon volt), pedig a valódi helye a csatár mögött, valahol Griezmann jelenlegi pozíciójában lenne.

Az ugyanis jól látszik, hogy a direkt védekezésben nem annyira vált be: az írek ellen ő hozta össze a franciák szempontjából hátrányt jelentő büntetőt Shane Long elütésével, de a németek ellen is volt egy véleményes jelenete, amikor Toni Kroosnak csúszott be pont a tizenhatos vonalán, igaz, ezt az esetet megúszta.

Támadásban viszont már csak a fenti cselhez hasonló megmozdulások miatt is sokkal többet hozzá tud tenni. Nem véletlen, hogy a Juventusban is a támadásokhoz rengeteget fellépve hozott össze 9 gólt és 12 gólpasszt az előző szezonban.

Rovatok