Index Vakbarát Hírportál

Az Eb felfedezettjét a Bayern már felfedezte

2016. július 11., hétfő 12:36

Az idei Eb volt az első, amin átadták a torna legjobb fiatal játékosának járó díjat, ezt pedig az Eb-győztes portugál válogatott legfiatalabbja, Renato Sanches kapta. Az Eb után már a Bayern Münchenben játszó középpályás a francia Kingsley Comant és csapattársát, a védő Raphaël Guerreirót előzte meg.

A 18 éves Sanches, aki még a torna előtt csatlakozott a német bajnokhoz 35 millió euróért a Benficától, a negyeddöntőben kezdett először a portugál válogatottban. Még azon az estén meg is lőtte első felnőtt gólját, Lengyelország ellen egyenlített a később tizenegyesekkel megnyert mérkőzésen.

 

Ezzel együtt ő lett a legfiatalabb portugál, aki nagy tornán kezdett, nagy tornán gólt lőtt, illetve az Eb-k történetének legfiatalabb döntőse és győztese is – utóbbi kivételével mindegyik rekordot Cristiano Ronaldótól vette el.

Az UEFA közleménye szerint a díjra csak az 1994. január 1. után született játékosok voltak jogosultak, az 1993 decemberében született Guerreirót mégis végső esélyesként említették.

Mindhárom jelölt egyébként a Bundesligában játszik a következő szezonban, Sanches és Coman csapattársak lesznek a Bayernben, míg Guerreiro frissen igazolt a Borussia Dortmundhoz a Lorient-tól.

Rovatok