Index Vakbarát Hírportál

Összecsaptak a csalódott drukkerek a francia rendőrökkel Párizsban

2016. július 11., hétfő 09:19

Legalább 40 embert őrizetbe vettek Párizsban az Eiffel-toronynál, miután az elveszített Eb-döntő után a csalódott francia drukkerek és az ünneplő portugálok tombolni kezdtek. Üvegekkel dobálták a rendőröket, akik válaszul könnygázt és vízágyút vetettek be, írja a France24.

Már a vasárnap esti mérkőzés előtt is több atrocitás volt: a párizsi szurkolói zóna órákkal a kezdés előtt megtelt – 90 ezren várakoztak már –, ezért már senkit nem engedtek be a rendőrök. Többen pedig balhézni kezdtek emiatt. A lefújás után ugyanúgy sokan be akartak jutni, de ezt a biztonságiak nem hagyták nekik.

A St. Dennis-i Stade de France stadionnál is őrizetbe vettek több szurkolót. Őket a közrend megzavarásával gyanúsítják.

Valószínűleg fellélegeznek a francia rendőrök, hogy vasárnappal véget ért az Eb. Már a csoportmeccsek alatt több balhé volt az országban: június elején orosz drukkerek verték szét Marseille-t, karöltve angol társaikkal. Az eset miatt  20 orosz ultra kiutasítását rendelték el a francia hatóságok, pár letartóztatott esetében viszont már a bírósági tárgyalást kezdték meg a szurkolói zavargások után, egyiküket 30 hónap börtönbüntetésre ítélték.

Rovatok