Index Vakbarát Hírportál

Három Real -játékos az álomcsapatban, de valaki nagyon hiányzik

2016. július 12., kedd 08:29

Az UEFA nyilvánosságra hozta, hogy kik alkotnák az Eb álomcsapatát, több poszton is lehet vele vitatkozni, de azon szinte mindenki elképedt, hogy pont a walesi Gareth Bale maradt ki.

Főleg úgy, hogy két walesi játékos, Joe Allen és Aaron Ramsey is bekerült a csapatba, és a Realból is három futballistát (Pepe, Ronaldo, Kroos) kiválasztottak.

Ez az álomtizenegy

Rui Patricio (portugál, Sporting), - Joshua Kimmich (német, Bayern M.), Jerome Boateng (német, Bayern M.), Pepe (portugál, Real Madrid), Raphael Guerreiro (portugál, BVB), - Toni Kroos (német, Real Madrid), Joe Allen (walesi, Liverpool) - Antoine Griezmann (francia, Atletico M.), Aaron Ramsey (walesi, Arsenal), Dmitri Payet (francia, West Ham)  - Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid)

A csapatot kiválasztó testület vezetője, Alex Ferguson volt, aki arról konkrétan nem beszélt a Marcának, hogy miért maradt ki Bale, de elmondta, milyen alapelvek érvényesültek a válogatásban.

Az elsőre is látszik, hogy csak a legjobb négy közé került válogatottból jöhettek szóba a játékosok. Ezt mondta Ferguson is, hogy legjobb csapatok legjobb játékosainak legjobb teljesítményét vetették össze.

„Ebbe a csapatba két meghatározó középső védőt, két védekezni és támadni is tudó szélsőt, dinamikus és a játékot irányító középpályásokat, és helyzeteket kialakító és gólt szerző támadókat válogattunk be" – mondta Ferguson.

És valóban, a három gólt lövő és a csapatát vezető Bale nem szorítható bele egyik kategóriába sem.

Rovatok