Index Vakbarát Hírportál

Most az emberhátrány sem volt hátrány Guardioláéknak

2017. január 2., hétfő 18:03

A Manchester Cityx 2-1-re nyert a Burnley ellen a Premier League hétfői fordulójában. Nagy nehezen, mert már a 32. perctől kezdve emberhátrányban játszottak. Fernandinho már a harmadik piros lapját kapta meg a szezonban, amely miatt négymeccses eltiltás várhat rá. Csúnyán megrúgta ellenfelét, és már a mozdulat is brutális volt.

A második félidőben aztán négy perc alatt lerendezte a meccse a City, előbb Gael Clichy, majd Sergio Agüero lőtt gólt, a 70. percben pedig Ben Mee szépített. Ezzel Pep Guardiola csapata a harmadik helyre jött fel. 

Nem volt ilyen szerencsés a Liverpool, amely kétszer uis vezetett a Sunderland otthonában, de Jermaine Defoe kétszer is 11-esből egyenlített. A másodikat a 84. percben szerezte.  Az utolsó negyedórában rúgott három góllal nyert simán az Everton. A West Ham-Manchester United meccset 18:15-től játsszák.

Az is eldőlt, hogy a korábban a PSG-nél, Real Madridnál és legutóbb a Bayern Münchennél dolgozó Paul Clement lett a Swansea menedzsere. A 44 éves szakember két és fél éves szerződést kötött a PL-ben utolsó helyen álló klubbal. 

Premier League, 20. forduló

Rovatok