Index Vakbarát Hírportál

Eltörték a lábát, ő kapott sárgát hisztizésért

2017. január 3., kedd 18:40

A szebb napokat megért Portsmouth és a Luton Town (1-0) hétfő esti mérkőzésén a vendégek fiatal középpályása, Cameron McGeehan a 15. percben olyan szerencsétlenül ütközött ellenfelével, hogy eltört a lába. A beszámolók szerint a sérülést okozó Michael Doyle megmozdulása inkább szerencsétlen volt, mint sportszerűtlen, ami persze semmit nem enyhített McGeehan fájdalmán.

A sérült testrész gondos rögzítése hosszú perceket vett igénybe, a hazai közönség pedig ezalatt szégyenletes módon egy dallal gúnyolta ki az ifjú középpályást, azt énekelve neki, hogy "egy kib..szott mentővel mész haza". McGeehan a fájdalomtól és a dühtől a földet ütötte öklével, ami a játékvezető, Tim Robinson szerint túlzott hisztizésnek minősült, ezért felmutatta neki a sárga lapot. Ilyen bődületesen érzéketlen ostobaságot még egy angol bíróból se nézne ki az ember, de a BBC és a helyi bedfordshire-news honlapja egyaránt ezt az indokot jelölte meg a figyelmeztetés okaként.

Nathan Jones, a Luton edzője érthető módon igencsak kiakadt mind a nézőkre, mind a játékvezetőre. "Egy dolgot mondhatok, amit a Portsmouth szurkolói tettek, az mindennek a legalja. Ez a szégyenek szégyene" – nyilatkozta a meccs után, majd így folytatta – "A bíró nem fogta fel, hogy mi történt, és hiányzott belőle az együttérzés, de leginkább a srác miatt vagyok szomorú. Reméljük, nem tart túl sokáig mire felépül, ez egy szörnyű igazságtalanság volt a sorstól, nem ezt érdemelte. Nagyon csalódott vagyok."

A mindössze 21 éves McGeehan a Luton legjobb játékosa volt az idényben, már 11 gólnál járt a szezonban a mérkőzés előtt. Nyáron a másodosztályú Brentford is vitte volna, ám ő a maradás mellett döntött.

A játékos azóta már jelentkezett a kórházból egy tweettel, amiben azt üzeni, hogy nagyon csalódott, de a jókívánságok erőt adnak neki a folytatáshoz.

Can't believe I've broken my leg, absolutely gutted, but got all the support I need from everyone **thanks so much means the world #camoon** pic.twitter.com/d9FZdGMb8E

— Cameron McGeehan (@CamMcGeehan) January 2, 2017

Rovatok