Index Vakbarát Hírportál

Venezuelai válogatottat igazolt a Juventus

2017. január 3., kedd 13:51

A Juventus hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolta Tomas Rincont (28) a Genoa csapatától. A Juve közleménye szerint a játékos 8 millió euróért vált csapatot, de az ár a teljesítményétől függően további 1 millióval nőhet.

Rincon, aki a Juventus történetének első venezuelai futballistája 2020. június 30-ig szóló szerződést írt alá a csapattal. A játékos alapvetően középpályást játszott Genoában, ám korábban jobbhátvédként is bizonyított. Lehetséges, hogy emiatt is esett rá a torinóiak választása, hiszen ezen a poszton jelenleg nagyon szűken állnak, mivel Dani Alves a lábát törte, épp a Genoa elleni mérkőzésen.

Rincon emellett agresszív stílusával is hozzáadhat a Juventus játékához, az olasz rekordbajnok középpályája egy kicsit öreges lett az utóbbi időben, Sturarót leszámítva nincs is igazi ütközőember a keretben. Rincon az olasz bajnokságban 78 meccsen 3 gólt és 11 gólpasszt jegyzett, 20 sárga lap mellett.

A nyolcvanszoros venezuelai válogatott játékos 2009-ben szerződött Európába, először a német bajnokságban szereplő Hamburg igazolta le, majd 2014-ben a Genoa.

Rovatok