Index Vakbarát Hírportál

A Chapecoense minden meghalt játékosa mezét visszavonultatja

2017. január 4., szerda 10:11

A novemberben tragikus repülőgép-szerencsétlenséget szenvedett Chapecoense futballcsapata megpróbál talpra állni. A 19 játékosát és a teljes edzői stábot elveszítő klub pénteken már megkezdi a felkészülést.

Lassan az is eldől, kikkel. Erről beszélt egy interjúban Rui Costa, a csapat igazgatója. Elmondta, hitelekre van szükségük, hogy a költségvetésüket rendbe tegyék, ugyanis 20 futballistát kell igazolniuk, de a többi klub nagyon szolidáris és partner ebben.

„Szerencsére Neto és Alan Ruschel túlélte a katasztrófát, őket visszavárjuk és természetesen a saját mezükben fognak játszani. Az összes elhunyt mezszámát azonban visszavonultatjuk, így az új játékosoknak más mezszámot kell választaniuk. A kapus Jackson Follmann és életben maradt, de neki a lábát amputálni kell. Ő nem tud már játszani, de a biztosan lesz neki munka a klubnál."

A csapat a Copa Sudamericana döntőjére utazott, amikor a katasztrófa történt. A kontinens szövetsége döntése értelmében elnyerték a trófeát. Az újjászerveződő Chapecoense január 26-án, a Joinville ellen játssza első meccsét. Azt a javaslatot a brazil szövetség viszont elvetette, hogy három évig nem eshet ki a Chapecoense.

Rovatok