Index Vakbarát Hírportál

Nem áll nyerésre Doll, ha Szivicset eltiltotta az MLSZ

2017. január 6., péntek 14:00

Csütörtökön derült ki, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága beidézte a német Thomas Dollt a tavaly novemberi és decemberi nyilatkozatai miatt.

A Ferencváros német szakvezetője szóvá tette a Vasas elleni rangadó (2-2) után, hogy van egy olyan érzése, idén nem lehet bajnok a Fradi. (A Fradi három tizenegyest kapott, és egyet rúghatott.)

Az MTK ellen (1-1) pedig a játékvezetők arroganciáját tette szóvá, és kijelentette: egyenlő bánásmódot szeretne a pályán.

Nem példa nélküli a magyar futballban, hogy eltiltanak valakit azért, mert az MLSZ működésébe vetett bizalmat megingassák.

2014. május negyedikén volt egy DVTK-Haladás meccs, ami 1-1 lett. Ezek után nyilatkozta a hazai csapat edzője, Tomiszlav Szivics, hogy „ezek az emberek nem hagyták, hogy nyerjünk. Ez nem véletlenül történt: mindenki tudja, hogy kinek a legjobb ez az eredmény. Annyira látványos volt a nem megadott szabályos gól például. Akkor inkább mondják meg, hogy hányadikok leszünk, és akkor nem izgulunk."

A tréner szavaihoz minimális magyarázat.

A 27. fordulóban volt ez a meccs, akkor így nézett ki a tabella.

Ha nyert volna a Diósgyőr, akkor három pontra lett volna a dobogótól. Igaz, ha a 26. fordulóban nem kap egy sima négyest hazai pályán a Pakstól, akkor még nagyobb esélye lett volna a dobogóra.

Mi lesz Doll sorsa?

  • 358
    Mindkét nyilatkozat belefér
  • 224
    Nem izgat a magyar bajnokság
  • 167
    Mindkettőnek a csapatával kellett volna törődnie
  • 147
    Ő is ugyanazt kapja, mint Szivics
  • 82
    Súlyosabb büntetésre számíthat

Végül a Dollal a hajrára megtáltosodó Fradi lett a harmadik, a Videoton a negyedik, a nemzetközi kupába a DVTK végül az ötödik helyével is kijutott, mert megnyerte a kupát. A kupadöntőben nem Szivics, hanem Bene Ferenc ült a kispadon.

Szivics végül féléves - mindennemű sporttevékenységből kizárták - eltiltást kapott, amit később mérsékeltek. Az edző a télen visszatér az élvonalba, a mezőkövesdi kispadon, miután felmondott Szerbiában, ahol a korosztályos válogatottat (U21) irányította, és kijutott vele a nyolc csapatos Eb-re.

Mindkét edző valamilyen felsőbb erőre utalt, irányított bajnokságra, amiért nem nyerhet a csapata. Az MLSZ pedig ezt nyilván nem szeretné csírájában elfojtani.

Hamarosan kiderül, Doll milyen szankcióra számíthat. Az FTC kizártnak tartja a büntetést.

Rovatok