Index Vakbarát Hírportál

A világ égése, ha itt luftot rúg a kapus

2017. január 7., szombat 16:08

A hétvégén nem rendeznek bajnoki fordulót az angoloknál, van viszont helyette rengeteg meccs az FA Kupában. A szombati sort a Manchester United kezdte a másodosztály dobogóján álló Reading ellen, méghozzá egy nagyon sima, 4-0-s győzelemmel.

A vezetést elég hamar, már a hetedik percben megszerezték Mourinhóék: Wayne Rooney remekül kapott bele a tizenhatoson belül egy labdába. Ez volt a 249. gólja a klub színeiben, vagyis beérte az eddig rekorder Sir Bobby Charltont, aki a lelátóról figyelte a csúcsbeállítást.

Rooney után nem sokkal Anthony Martial is betalált, majd a hajrában Marcus Rashford duplájával alakult ki a 4-0-s végeredmény. A fiatal támadó második gólja előtt hatalmasat hibázott Ali al-Habszi, a Reading ománi kapusa, aki jobb lábával elrúgta a bal elől a labdát, így felszabadítás helyett gólpasszt adott az ellenfélnek. Elsőre nem is látszik az apró, de annál nagyobb bajt okozó mozdulat, az ismétlésből viszont egyértelmű, hogy mi történt.

A szombaton pályára lépő PL-csapatok közül némi meglepetésre három olyan is kiesett, amely alsóbb osztályú ellenféllel játszott: a Bournemouth a harmadosztályú Millwall (3-0), a Stoke City a másodosztályú Wolverhampton (2-0), a West Bromwich Albion pedig a szintén másodosztályú Derby County (2-1) ellen bukott el. Kiesett a PL-csapatok közül az Everton és a Swansea is, előbbi a Leicester Citytől, utóbbi a Hull Citytől kapott ki.

Az Arsenal megszenvedett a Championshipben szereplő Preston North End ellen, csak a 89. percben sikerült fordítaniuk, de így újrajátszás nélkül továbbjutottak.

Rovatok