Index Vakbarát Hírportál

Veretlenségi rekordot hozott a Real kiütéses győzelme

2017. január 7., szombat 15:25

A Real Madrid kiütötte a Granadát a spanyol bajnokság 17. fordulójában. A bajnokságot vezető Real 5-0-ra verte az utolsó előtti helyen álló ellenfelét. Ezzel beállította a spanyol veretlenségi rekordot.

Mielőtt elkezdődött a meccs, Ronaldo pózolt legutóbb kapott Aranylabdájával, összesen már négyet szerzett.

A Madrid első gólját könnyen szerezte, a Granada ki sem tudta hozni a labdát a kapuja elől. Egy szerelés után Isco, Benzema  és Ronaldo indult meg azonnal, ki sem kellett passzolniuk a kapust, Isco egyedül megoldotta a 12. percben. 

A huszadik percben is a Granada-vesztett labdájából született gól, az akciót Modric lövése után Benzema fejezte be. A kapusról kijövő labdát simán bepasszolta. 

A 27. percben már 3-0 volt a Madridnak, Marcelo cselezte magát balszélről a 16-oson belülre, majd Ronaldo fejelt tisztán kapuba az ötösről a nem túl kemény védők között.

Négy perc múlva aztán megvolt a kiütés, Isco robbant be Modric keresztlabdájára, védőjét lefutva rúgott kapuba. 

A második félidőben már csak egy gól esett, egy szöglet után Casemiro érkezett jó ütemben, szép ugrással tette kapuba. Ezzel ebben a szezonban ő lett a 16. Madrid-játékos, aki gólt szerzett. Az öt topliga egyikében sincs másik csapat, ahol ennyi játékos osztozott volna a gólokon.

A Madrid jelenleg hat ponttal vezeti a bajnokságot a Barcelona előtt. 

Április 6-án Wolfsburgban kapott ki 2-0-ra a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Azóta 39 tétmérkőzésen nem kapott ki, ezzel megismételte a Barcelona erre vonatkozó rekordját.

Később az Atlético Madrid 2-0-ra nyert idegenben az Eibar ellen, győzött a Las Palmas is, ők a Sporting Gijónt verték 1-0-ra, míg a Sevilla idegenben ütötte ki a Real Sociedadot, melyet 4-0-ra győzött le.

Rovatok