Index Vakbarát Hírportál

Jó helyen állt, hős lett a 16 éves játékos

2017. január 8., vasárnap 16:37

Történelmet írt vasárnap Ryan Sessegnon, a Fulham játékosa az FA Kupában, amikor gólt szerzett a Cardiff ellen, hiszen ezzel 16 évesen és 235 naposan rekord fiatal gólszerző lett – a sorozat harmadik körben vagy azután, vagyis amikor a legmagasabb osztályú csapatok is bekapcsolódnak a küzdelembe, még nem szerzett ilyen fiatal játékos gólt.

Sessegnon szerencsés góllal juttatta tovább csapatát, 1-1-es állásnál a hosszú oldalon kísérte a támadást, majd egy lövés után a kapufáról pont elé pattant ki a labda, csak bele kellett érnie, hogy gól legyen.

Az abszolút rekordot 16 évesen és 25 naposan Sean Cato, az első körből pedig a 16 éves és 66 naposan gólt szerző George Williams tartja.

Jürgen Klopp és a  Liverpool is a fiatalsági csúcsra ment rá, csak ők csapatszinten, és nem egyénileg gondolták. A kezdő tizenegy átlagéletkora ugyanis 21 év és 296 nap volt, a legfiatalabb a klub történetében. A húzás viszont nem jött be nekik, csak 0-0-t játszottak a negyedosztályú Plymouth Argyle-lal hazai pályán, így még egy meccsen dől csak el, hogy továbbjutnak-e a negyedik körbe.

A Chelsea könnyedén nyert 4-1-re a Peterborough ellen, az sem okozott gondot nekik, hogy John Terryt kiállították a 67. percben. A Middlesbrough a Sheffield Wednesdayt intézte el 3-0-ra, a Tottenham viszont a vártnál jobban megizzadt, de végül 2-0-ra nyert az Aston Villa ellen.

Rovatok