Index Vakbarát Hírportál

Messi megint észbontó szabadrúgást tekert

2017. január 8., vasárnap 22:35

Óriási fölényben játszott az első félidőben a Barcelona a spanyol bajnokság 17. fordulójának rangadóján a Villarreal ellen, de hiába volt 70 százalékban náluk a labda és hiába volt 10 kapura lövésük, 0-0-val jött el a félidő. A második elején viszont hamar hátrányba kerültek: egy rettentő gyorsan végigvitt kontra végén Nicola Sansone talált be.

A Villarreal három játékosa öt védő ellen ment, de a barcások nem jól osztották el az embereket, Sansone pedig nem is tologatott feleslegesen, mielőtt Mascheranóék reagálhattak volna, hajszálpontosan célzott keresztbe a hosszú alsóba.

Ahogy a bekapott gól előtt, úgy utána is nagyon hajtott a Barcelona, de valahogy semmi nem akart összejönni nekik. A  72. perc végén egy teljesen jogos büntetőt nem kaptak meg kezezés miatt, majd egy perccel később Messi lőtt óriási kapufát egy csavarásból.

Ignacio Iglesias határozottan, de tévesen mutatta, hogy mehet minden tovább, ezért büntetőt kellett volna adnia, hiszen Bruno direkt a labda felé kúszva nyúlt bele a lövésbe.

A rettenetes nyomást a 90. percig bírták a hazaiak: amikor a Barcelona közvetlenül a tizenhatos előtt jutott szabadrúgáshoz, biztosra lehetett venni, hogy Messi rúg majd. Így is lett, a sorfal mellett eltekerve tökéletesen helyezett a jobb felsőbe, 1-1-re mentve a meccset. A legvégén a villarrealos Jaume ugyan kapott még egy piros lapot, de ez már nem változtatott semmin.

Az iksszel a Barcelona a harmadik helyre, a Sevilla mögé csúszott a bajnokságban, a Villarreal maradt az ötödik.

Eredmények

Athletic Bilbao-Deportivo 0-0

Real Betis-Leganés 2-0 (0-0)

Celta Vigo-Málaga 3-1 (1-0)

Villarreal-Barcelona 1-1 (0-0)

Rovatok