Index Vakbarát Hírportál

Így lehet a rém rossz lövés tökéletes gólpassz

2017. január 16., hétfő 22:43

2-2-es végeredményt hozott a Torino-AC Milan olasz bajnoki, amelyet hétfő este játszottak. Nagyon jó meccset vívott egymással a két csapat, fordulat akadt bőven. És furcsa gólok, három is a négyből.

Félóra alatt kivégezhette volna a Torino ellenfelét. Az AC Milan vesszőfutása már az első percekben elkezdődött, nagyon bekezdett a hazai csapat és a 21. percben már vezetett is. Egy jobb oldali akció végén Adam Ljalics törte el a labdát, szerencséjére Andrea Belotti éppen arra járt és becsúszva szerzett vezetést. A fiatal csatár 18. bajnokiján a 14. gólját szerezte.

Öt perc múlva még viccesebb gólt lőtt a Torino, Marco Benassi előtt már ketten is gólt lőhettek volna, de akkor még Gianluigi Donnarumma remekül blokkolt. Érkezett Iago Falqué, akinek a pocsék lövése Benassi elé gurult, aki közelről aztán belőtte.

A 32. percben jöhetett volna a kivégzés. A jogosan megadott büntetőt Ljalics próbálta berúgni, de Donnarumma nem mozdult el, így a középre tartó bombát kiütötte. Érkezett Falqué, ő is borzasztó lövést eresztett meg, majdnem az oldalvonalon ment ki. De ezt megúszta a Milan, amelynek az utolsó negyedórában, főleg Suso révén volt két szép kísérlete.

Nagyszerű volt a második félidő is, és a furcsa gólok sorát Andrea Bertolacci folytatta. Három méterről próbálta Joe Hart kapuját bevenni, elsőre úgy tűnt az angol válogatott kapusa véd. De aztán a bíró a speciális órájára mutatott, amely jelezte neki, ez bizony bent volt. Nem volt vége az őrületnek, négy perccel később a Milan is kapott egy 11-est és ezt Bacca irgalmatlanul bevágta.

Nagyon izgalmasan alakult az utolsó negyedóra. Volt benne ziccer itt is, ott is, azért több a Torinónak. Volt egy  kiállítás is, azt pedig AC Milan kapta. Gól nem volt, így maradt a 2-2-es végeredmény. Ahogy négy nappal ezelőtt a két csapat kupameccsén, a milánóiak megint perceken belül fordítottak, de most nyerni nem sikerült.

A spanyol bajnokságban is játszottak egy meccset, ezen a Real Sociedad 2-0-ra győzte le a Malagát idegenben.

Rovatok