Index Vakbarát Hírportál

10 éve várt erre a győzelemre a Barcelona

2017. január 19., csütörtök 23:19

A Spanyol Kupa egyik legjobban várt párosítása a Real Sociedad-Barcelona meccs volt, mert a katalánok legutóbb 10 éve nyertek a baszk városban, San Sebastianból még Guardiola sem tudott győzelemmel távozni.

A katalánoknak nagyon nem ízlett az utóbbi időben a Sociedad letámadása, bár az idei szezonban 1-1-et kiharcoltak ebben a stadionban.

A 20. percben most megszerezték a vezetést, mert Neymar nagyon finoman vett vissza egy labdát, az érkező védő pedig elkaszálta.

A brazil sokat toporogva lépett a labda mellé, és nagyon higgadtan begurította a jobb kapufa mellé.

Neymarnak volt még egy ziccere, de mivel azt kihagyta rögtön a félidő elején, nem dőlt el a meccs, noha a hazaiak az egész meccset igazán komoly helyzet nélkül játszották le.

A második félidőben a brazilt még egyszer szabálytalanul akadályozták a büntetőterületen belül, rossz ütemben mozdult ki Rulli kapus, és csak a lábát találta el a 64. percben.

González González játékvezető inkább Neymarnak adott egy sárgát, mert úgy vélte feldobta magát.

A bíró rengeteg hibával, tekintély nélkül vezette a meccset, megesett, hogy a Sociedad támadását úgy akadályozta meg, hogy Zurutuza 3 méterrel a Barca védői mögül indult el.

Messinek volt még egy veszélyes szabadrúgása a hajrában, de ezúttal most célt tévesztett, és fölé szállt a labdája.

A baszkokban most nem volt meg az az erő, ami jellemző rájuk, ha nagy csapattal szemben játszanak. Nincsenek is túl jó formában, mert 12 napja a Sevilla négyet vágott nekik hazai pályán.

A visszavágó a jövő héten jön, a katalánok kényelmesen játszhatnak, bár már most eldönthették volna a továbbjutást.

Mivel a Real Madrid hazai pályán kikapott a Vigóval szemben, könnyen meglehet, hogy az elődöntőbe az Atletico Madrid kerül csak be, amelyik magabiztosan győzte le az Eibart, 3-0-ra.

Rovatok