Index Vakbarát Hírportál

Németország megpályázza a 2024-es Eb rendezését

2017. január 20., péntek 15:02

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) hivatalosan is bejelentette, hogy megpályázza a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezését. A pályázóknak március 3-ig kell beadniuk a szükséges dokumentumokat, így az Eb-helyszínt jelentő tíz stadiont is addig nevezik majd meg.

A 2006-os vb házigazdájának jó esélye van a rendezési jog elnyerésére az MTI szerint, ugyanis A DFB-n kívül csak az angolok, illetve a skandinávok közös érdeklődéséről lehetett hallani - jelenleg viszont úgy tűnik, egyik pályázatból sem lesz semmi.

A DFB olyan megállapodást kötött, hogy mivel a 2020-as, Európa 13 nagyvárosában - köztük Budapesten - sorra kerülő Eb utolsó három mérkőzése (a két elődöntő és a döntő) beleegyezésükkel a londoni Wembley-stadionban lesz - tehát nem keltek versenyre az angol szövetséggel (FA) ezekért a meccsekért -, cserébe az angolok nem nyújtanak be pályázatot a 2024-es rendezésre.

A skandinávok esetében az UEFA múlt hónapban kiadott állásfoglalása jelentheti a gondot: az európai szövetség azt közölte, hogy maximum két rendező válogatottjának biztosít automatikus indulási jogot az Eb-n, akkor is, ha több ország ad be közös pályázatot.

Az UEFA majd 2018 szeptemberében dönt a rendező országról.

Rovatok