Index Vakbarát Hírportál

Suárez tudta, mi kell Messi 40 méteres sprintjének végére

2017. január 22., vasárnap 22:42

A Barcelona 4-0-ra nyert az Eibar ellen a spanyol bajnokság 19. fordulójában, de ezzel is csak harmadik.

A Barcelonának muszáj volt nyernie, mert a spanyol bajnokságban a második helyért is nagy a küzdelem, a Sevilla remek sorozatban van, 42 pontos, a Barca egy győzelemmel egy pontra megközelíthette.

Messiék nem kezdtek túl nagy iramban, így is fölényben voltak. Hamar elvesztették Busquetset, mert a tizedik percben egy Eibar-védő csúnyán letalpalta. A helyére beálló Denis Suárez nyerőnek bizonyult, a 31. percben egy lepattanóból lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát. Az Eibarnak is voltak helyzetei, Ter Stegennek többször kellett védenie a távoli lövéseket.

A második félidőre az Eibar fáradni látszott, gyorsan kapott is egy gólt. Messi vitte középen a labdát, kitette szélre Luis Suáreznek, majd sprintelt 40 métert az ötösig. Fel sem kellett nézni, Suárez tökéletesen a lábához tekerte a labdát, csak bele kellett tennie a lábát. Az Eibar is próbálkozott kontrákkal, de csak lesgólig jutott.

A 68. percben L. Suárez egyedül kontrázta meg az ellenfelet, elég erőszakos volt ahhoz, hogy elvegye az utolsó védőtől a labdát, aztán kapura tört, és 12 méterről lőtt.

A 91. percben aztán Neymar is betalált, az ellentámadás végén rengeteg ideje volt, hogy a kaputól 10 méterre igazítson a labdán, majd kilője a jobb alsót.

Eredmények:

Rovatok