Index Vakbarát Hírportál

Nikolics: Ezért döntöttem a Chicago mellett

2017. január 24., kedd 15:16

A lengyel futballbajnokságból az amerikaiba szerződő magyar válogatott Nikolics Nemanja először nyilatkozott az amerikai sajtónak a megérkezése után. A chicagói út számára hosszú volt, de amikor meglátta a szurkolókat, mindenért kárpótolta. Nem hitte volna, hogy bárki is kimegy elé a repülőtérre.

A magyar Goal.com a Jenkifoci nevű oldal leiratát idézte. Nikolics, mint mondta, nem a pénz miatt váltott az MLS-be, ha a pénz döntött volna, már Kínában lenne. Hanem a chicagói csapat edzője, Veljko Paunovics, akivel már a legelső hívásakor két órán át beszélgettek a fociról, az amerikai elvárásokról. Az edző most először kapott szabad kezet, jó hangulatot akar az öltözőbe, és ehhez keres megfelelő játékosokat.

Vadállatként fogunk küzdeni az utolsó sípszóig, legyen szó edzésről vagy mérkőzésről - mondta Nikolics.

Az edző elmondta neki, hogy a Chicago a múltban nem volt siekres, de nekik a jövőt kell nézniük. Az edző motivált és lelkes, már először tudta, vele akar dolgozni. „Az edzővel folytatott beszélgetések alapján hiszem, hogy ha keményen dolgozunk, akkor sikeresek lehetünk. Szóval ezért döntöttem a Chicago mellett”.

Niko szerint Magyarországon és Lengyelországban is már elért mindent, és most érkezett el a karrierjében az a pont, amikor „újszerű élményre volt szükségem”.

Ezt egy hosszú távú projektnek gondolja, aminek ő is részese lehet

A fociban néha fenn és néha lenn van az ember, de ha rendben van az önbizalmad, nem lehet gond. Csatárként nekem az a feladatom, hogy gólokat szerezzek. De engem nem zavar ez a felelősség. Nekem a gól olyan, mint az étel, szükségem van rá – meccseken és az edzéseken is. Ezt ígérhetem Chicagóban is.”

Rovatok