Index Vakbarát Hírportál

A Real a 90. percben egyenlített, de kiesett a kupából

2017. január 25., szerda 23:19

A Real Madrid 4-3-as összesítéssel kiesett a Király-kupából, a második meccsen a nagyot küzdő Celta Vigo 2-2-t játszott Ronaldóékkal.

A Real Madrid hátrányból kezdte a Király-kupa negyeddöntőjének visszavágóját, a Celta Vigo 2-1-re nyerte az első meccset, ráadásul idegenben. A Realból sérülés miatt sokan (Marcelo, Modric, Bale, Carvajal, Pepe) sokan hiányoznak, de még így is Ronaldóék voltak a favoritok.

Az első félidő elején a Real dominált, de az utolsó negyedórában a Celta Vigo egyre veszélyesebb lett, de egymás után hagyta ki a ziccereket. A 44. percben Guidetti belőhette volna a vezető gólt, Kiko Casilla védte ia lövését, de a biztosítani akaró Danilo belegyalogolt a kipattanóba, öngóllal vezetett a Celta. Összesítésben ezzel már 3-1-re ment a hazai csapat.

A második félidőben a Real ritmust váltott, teljesen beszorította ellenfelét, az egyenlítés is meglett, igaz nem felépített támadásból, hanem szabadrúgásból. A 62. percben Ronaldo bombázta be a sorfal mellett. A Madrid lendületben maradt, sorra dolgozta ki a helyzeteket, a Celtának kellett vagy húsz perc, mire újra rendesen tudott kontrázni, aztán letámadásba ment át.

Ezután a Realnak volt erős öt perce, a Celta teljes csapattal védekezett a tizenhatoson, hatékonyan, minden labda kijött Cabralékról. Sőt újra vezetést szereztek, a Real-védelem szétesett, középen három embert is elvitt Radoja, aki ezzel és visszapasszával ziccerhelyzetet teremtett, a tizenhatosról Wass kilőtte a jobb alsó sarkot a 85. percben.

A Real a 90. percben Lucas Vázquez egy fejessel még egyenlített, ezzel 2-2 lett, és a négyperces hosszabbítás még esélyt adott a párharc megnyerésére is, de a Celta szétfutotta magát, nem volt már komoly helyzete a Realnak.

Eredmények, negyeddöntő, visszavágó:

Celta Vigo-Real Madrid 2-2
    Továbbjutott: a Celta Vigo, 4-3-as összesítéssel.

Eibar-Atlético Madrid 2-2
    Továbbjutott: az Atlético Madrid, 5-2-es összesítéssel.

Rovatok