Index Vakbarát Hírportál

Ferguson értékelte Mourinhót és Rooney-t

2017. január 25., szerda 14:13

Három és fél éve lépett le a Manchester Unitedtől Sir Alex Ferguson, és mint kiderült, 30 éves válságba taszította a klubot.

Ő 27 évig volt az egyesület menedzsere, mióta elment, a harmadiknál járnak, volt David Moyes, aztán két évig Van Gaal, nyáron érkezett José Mourinho. Ferguson a BBC-nek adott interjújában azt érzékeltette, megtalálták a megoldást. Nagyon dicsérte ugyanis a portugált.

Nagyszerű munkát végzett, kezébe vette a klubot. A csapat remekül játszik, csak balszerencsés. Hatszor játszottak 1-1-et, pedig mindig lefutballozták az ellenfelet. Ha ezek a döntetlenek nincsenek, ott lennének a Chelsea környékén. Nagy pech. De José talált megoldásokat a problémákra.

Mourinho a remek rajt - négy győzelem - után visszaesett, de november végétől jöttek az eredmények. A Premier League-et vezető Chelsea-t emlegetni azért kissé lelkes dolognak tűnik, Antonio Conte csapatának 14-gyel több pontja van. Mourinhóék hatodikak, négy pontra a már BL-helyes, negyedik Liverpooltól.

Ferguson szerint Mourinhóval újra a régi tűzzel futballoznak.

Stoke-ban az utolsó pillanatig küzdöttek, amikor Rooney kiegyenlített, vitte a kezdéshez a labdát. Meg akarták nyerni a meccset, ezt a szellemiséget José alakította ki.

Az utolsó percekben szerzett találat volt Wayne Rooney 250. gólja a Manchester Unitedben, ezzel megjavította Sir Bobby Charlton 1973 óta álló gólrekordját. Ferguson majdnem biztos benne, hogy ezt már nem fogja túllépni senki.

Sosem gondoltam volna, hogy bárki is megdönti Bobby rekordját. Kimagasló teljesítmény Wayne-től, pláne, hogy 200 meccsel kevesebb kellett neki. Nem hiszem, hogy valaki valaha túl fogja ezt teljesíteni. Persze soha ne mondd, hogy soha, de a mai futballban nem sokan maradnak 10 évig egy klubnál. José említette a fiatal Rashfordot, de 20 gól fölött kellene rúgnia a következő 10 évben, azért ez elég nehéz.

Rooney 31 évesen, 546 mérkőzésen jutott 250-ig, Charltonnak 758 kellett a 249-hez, ez valóban fantasztikus. Ferguson egyik legjobb igazolása volt, amikor 2004 nyarán, 18 évesen megvette az Evertontól.

Mourinho elegánsan felelt

Ferguson dicsérő szavait hallva őt is megkérdezték, mit gondol, de elegánsan hárította el a kérdést: "Nagyra értékelem, nagyon fontos ember ő a klubnál, de azt hiszem, erre nem kell reagálnom."

Rovatok