Index Vakbarát Hírportál

Cristiano sem hitte el: egy mp alatt két kapufa

2017. január 26., csütörtök 09:37

Sorban harmadik évben esik ki már az elődöntő előtt a Real Madrid a spanyol kupából, szerdán 2-1-es hátrányból kellett volna fordítaniuk a remekül védekező Celta ellen, de csak 2-2-es döntetlenre futotta a sérülések miatt alaposan felforgatott keretnek.

Ráadásul a szerencse sem a madridiakkal volt, ez két sorsdöntő pillanaton is látszott. Az első félidő közepén, még 0-0-nál támadt a Real, amikor Cristiano Ronaldónak sikert egy másodperc alatt kétszer is kapufát találnia. Elsőre Isco beadásából fejelt, ebbe még beleért a kapus Sergio Álvarez, pont ő tolta elképesztő bravúrral a felső lécre. Innen viszont már verve volt a kapus, a kipattanó pont Cristiano Ronaldo bal lába elé esett, de a reflexből belekotró portugál megint gól nélkül maradt, ezúttal a bal kapufát találta telibe.

Nagyon C. Ronaldo sem hitte el, amit lát, értetlenkedve grimaszolt a kapufa mellett. Ha itt betalált volna a Real, több mint egy órájuk lett volna a második gól, és az esetleges továbbjutás megszerzésére.

Két hét, két öngól

Előny helyett viszont nem sokkal később, az első félidő végén hátrányba kerültek, legalább ilyen balszerencsés helyzetben.

John Guidetti lövését még fogta Kiko Casilla, a róla kivágódó labda viszont pont a visszafelé rohanó jobbhátvédet, Danilót találta el, aki így öngólt szerzett. Két héten belül már a második öngólja volt ez a brazilnak, január 12-én szintén a kupában, a Sevilla ellen talált saját kapujába a 3-3-as döntetlenen.

Mostanában szokatlanul sok az öngól a Realban, Danilo önduplája mellett Sergio Ramos is szerzett egy öngólt, ő a Sevilla ellen 2-1-re elvesztett bajnokin, vagyis nagyon úgy tűnik, hogy a 40 meccses veretlenségi széria megszakadásában a sérülések mellett az öngóloknak is komoly szerepe van a Madridnál.

Danilo egyébként a két öngól ellenére egy ideig biztosan marad még a csapatban, a kezdő jobbhátvéd Dani Carvajal ugyanis sérülés miatt még hetekig nem játszhat.

A kupanegyeddöntőből a Celta jutott tovább 4-3-as összesítéssel, rajuk kívül az Alavés és az Atlético Madrid van már ott a legjobb négy között, a Barcelona és a Real Sociedad csütörtökön dönt 1-0-s Barcelona-előnyről indulva.

Rovatok