Index Vakbarát Hírportál

37 milliós szélsőt nevelt a Benfica

2017. január 26., csütörtök 10:04 | aznap frissítve

A Benfica 30+7 millió euróért eladta Goncalo Guedest a Paris Sanit-Germain csapatának, a plusz összeg a játékos eladása esetén jár a portugáloknak. A húszéves szélső, aki négy és fél évre írt alá, (és csatár) kilencéves kora óta a Benficánál nevelkedett, 17 évesen debütált a klub B csapatában, a rákövetkező szezonban pedig az év felfedezettjének választották a másodosztályban.

Azóta már stabil kezdő a nagyoknál, és kétszer a portugál válogatottban is pályára lépett. A PSG-ben szélsőként nem lesz könnyű dolga a csapatba kerülni, Ángel Di Maríát és Lucast kéne kiszorítania, ezért valószínűbb, hogy csatárként számítanak rá, Cavani mögött ugyanis nincs senki. Guedest egyébként a hírek szerint a Manchester United is akarta. És persze jár a diszkrét taps a Benfica utánpótlásának, a futószalagon gyártott, piacképes tehetségekért.

Míg az ifjak felfele törnek, az egykori manchesteri kedvenc, Patrice Evra, a Juventus 35 éves, 81-szeres francia válogatott balhátvédje visszatért hazájába, ahol a Marseille színeiben próbálja meghosszabbítani pályafutását, legalább azzal a másfél évvel, amire aláírt. Evrán idén már nagyon meglátszottak az évek, összesen 6 bajnokin lépett pályára, ebből háromszor csak percekre. Marseille érdekes választás, Evra ugyanis egy évet a a PSG akadémiáján is eltöltött, amitől lényegében pestisesnek kellene számítania az OM-hívek körében. Mentségére szól, hogy alapvetően azért déli, ifjan a Monacónál, Nice-nél, illetve dél-olasz csapatoknál játszott, meg egyébként is letett már az asztalra ezt-azt.

Mindkét átigazolás hivatalos.

Rovatok