Index Vakbarát Hírportál

Múzeumban a helye ennek az egészpályás kontrának

2017. január 26., csütörtök 09:14

Szerda este játszotta a Liverpool és a Southampton a ligakupa-elődöntő visszavágóját, a párharc 1-0-s Southampton-vezetésről indult. A Pool nagyon sokáig meccsben volt, még a 90. percben is 0-0 volt az állás, vagyis egyetlen góllal hosszabbításra tudták volna menteni az elődöntőt.

A hosszabbításba érve ők rúghattak szögletet, csakhogy a remélt egyenlítés helyett hatalmas bajba kerültek. Mivel összetettben a Southampton vezetett, a Liverpoolnak nem nagyon volt itt már veszteni valója, két biztosítóember, a kapus, illetve a szögletet rúgó játékos kivételével mindenki a tizenhatoson belül volt, hátha sikerül gólt szerezniük. Nem sikerült, a meglehetősen pocsék szögletből azonnal fordultak a vendégek, és három passzal, no meg vagy 100 méter sprinteléssel tökéletes kontragólt vágtak.

A kontra leginkább Joshua Sims érdeme, saját tizenhatosától majdnem a Pooléig vitte a labdát, onnan passzolt csak a lényegében ziccerben érkező Shane Longnak, aki el is lőtte a labdát Loris Karius mellett.

A Southampton 2-0-s összesítéssel, története során másodszor jutott a ligakupa döntőjébe. Eddig egyedül 1979-ben jutottak el idáig, akkor a Notthingam Forest verte őket 3-2-re. Az ellenfelük csütörtök este derül ki, a Hull City és a Manchester United 2-0-s United-vezetésről kezdi majd a visszavágót Hullban.

Rovatok