Index Vakbarát Hírportál

Mi köze a Vidi-csatárnak a szerb maffiához?

2017. január 27., péntek 11:26

Több szerb lap, így a B92.net internetes portál is arról ír, hogy milyen kapcsolat lehet Danko Lazovic, a Videoton jelenlegi csatára, a Partizan Beograd korábbi játékosa és az egyik leghírhedtebb szerb maffia, a Zemun-klán között, amely szerepet játszhatott a 2003-ban meggyilkolt szerb miniszterelnök, Zoran Djindjic elleni merényletben.

Az ügy akkor robban ki, amikor előkerült egy régi fotó, amelyen együtt szerepel a Videoton jelenlegi játékosa, egy korábbi csapattársa, Dragoljub Jeremic, Zlatibor Loncar jelenlegi egészségügyi miniszter, valamint az a Dusan Spasojevic, akit a merénylet miatt fogtak perbe korábban. Ráadásul a fotó a Zemun-klán villájában készült.

A fotót az Új Szerbia párt elnöke, Velimir Ilic mutatta be egy sajtótájékoztatón, elsősorban Loncar lemondatása miatt. A sajtó ezután kezdte el firtatni Lazovic és a maffia kapcsolatát, a futballista természetesen mindent cáfolt. 

A Zemun-klánnak a 2000-es évek elején volt komoly befolyása a szerb politikára, és csak Dindic meggyilkolása után kezdte el a rendőrség felszámolni, írta a csakfoci.hu

Rovatok