Index Vakbarát Hírportál

Magyar lőtte az év gólját a lengyel bajnokságban

2017. január 28., szombat 13:14

Gyurcsó Ádám, a Pogon Szczecin magyar válogatott játékosa nyerte az Ekstarkalsa hivatalos oldalának szavazását a 2016-os év legnagyobb bajnoki góljáról. Gyurcsó a Wisla Krakkó ellen, november 19-én szerezte a most legszebbnek választott találatot. Ez a mérkőzés valószínűleg már eddig is a játékos életének egyik legnagyobb élménye volt, ugyanis a meccsen négy gólt szerzett, közte egy 10 perc alatt lőtt mesterhármassal.

A négy gól egyike – a második – egészen gyönyörűre sikerült, a szélső előbb kiosztott egy kötényt, majd a balkötő helyéről jobbal a hosszú felső sarokba csavart. (Ne hagyják magukat megtéveszteni a beágyazott Twitter-csatorna nevétől, az Ekstraklasa a lengyel bajnokság hivatalos neve.)

A gól legalább akkora fölénnyel nyerte most az internetes szavazást, mint novemberben a Pogon a Krakkó elleni meccset, aminek 6-2 lett a végeredménye.

Pedig az utolsó előtti nap még Patryk Lipski, a Ruch Chorzów játékosa vezetett, aztán belehúztak a – vélhetően főként magyar – szavazók, és Gyurcsó a leintéskor már messze első volt, a szavazatok 59,3 százalékát megszerezve. Érdekesség – egyben egy kicsit szomorú statisztika –, hogy a magyar játékosnak csak ezen az egy bajnokin sikerült betalálnia az ősszel.

Rovatok