Index Vakbarát Hírportál

Saját szurkolói fütyülték ki C. Ronaldót, de azért csodás gólt emelt

2017. január 29., vasárnap 22:35

Nagyon simán nyert 3-0-ra a Real Madrid vasárnap este hazai pályán a Real Sociedad ellen – Zinedine Zidane csapata előre tudta, hogy kiemelten fontos meccset játszanak, miután korábban a Barcelona csak ikszelt (1-1 a Betisnél), a Sevilla pedig kikapott (3-1 az Espanyol ellen idegenben).

Ennek megfelelően elég erősen kezdett a Madrid, a szurkolók viszont elég idegesek voltak az első gólig, olyannyira, hogy Cristiano Ronaldót minden egyes hibája után hangosan kifütyülték. 38 percig volt ez így, akkor Mateo Kovačić hallgattatta el őket egy góllal, a gólpassz pont Ronaldótól érkezett. A második félidő elején aztán a portugál is betalált, a horvát középpályástól kapta vissza a gólpasszt egy remek kiugratás formájában, ami után nagyon finoman emelt át a kapuból kirontó Geronimo Rulli fölött.

Innentől kezdve végleg fölénybe került a hazai csapat, amely a lefújásig két – egyébként jogosan – les miatt érvénytelenített gólt is szerzett. A nagy nyomás mellett azért volt érvényes góljuk is, Danilo beadásából Álvaro Morata szerzett csukafejessel egy csodás találatot.

Ekkorra már emberelőnyben játszott a Madrid, Inigo Martínez két nagyon buta szabálytalansággal szedett össze két sárgát a második félidőben.

3-0-s győzelmével a Real Madrid 4 pontra növelte előnyét az egyaránt 42 pontos Barcelona és Sevilla előtt, de mindkét csapatnál eggyel kevesebb meccset játszott, így a 4 pontból akár 7 is lehet.

Eredmények

Espanyol-Sevilla 3-1 (2-1)

Real Betis-FC Barcelona 1-1 (0-0)

Athletic Bilbao-Sporting Gijón 2-1 (0-1)

Real Madrid-Real Sociedad 3-0 (1-0)

Rovatok