Index Vakbarát Hírportál

Mourinho elismerte egyik legnagyobb tévedését

2017. január 30., hétfő 11:44

386 nap után kezdett újra a Manchester Unitedben Bastian Schweinsteiger vasárnap, amikor a United 4-0-ra verte a Wigant az FA Kupában. Ő adta az asszisztot az első gólhoz, és rúgta a negyedik gólt.

Bastian Schweinsteiger elképesztő gólja a Wigan ellen

Gólpasszt 2015 augusztusában adott ezelőtt legutóbb a csapatban, gólt 2015 november 28-án szerzett, a Leicester ellen, most mindkét kategóriában ismételt, már mindkettőből kettő van neki a Unitednél.

A világbajnok először került a kezdőbe José Mourinho alatt, aki nyári érkezésekor kizárta őt az első csapat keretéből. Az utánpótlással kellett edzenie egész ősszel, Mourinho novemberben vette elő először, majd január elején szintén kapott néhány percet a kupában. Összvissz 16 percnél járt a portugálnál vasárnapig.

Mourinho a meccs után elmondta, a továbbiakban újra a nagyokkal dolgozhat, és számít rá az Európa Ligában is, ahová ősszel nem is nevezte.

"Nem szerződik máshová, és felkerül az Európa Liga-listára. Depay és Schneiderlin után van hely, nincs túl sok játékosunk és elég opciónk a középpályára" - nyilatkozta az edző, aki Depayt a Lyonba, Schneiderlint az Evertonba engedte el a januári átigazolási szezonban.

Schweinsteigerben most már bízik.

A 90 perc kemény volt neki, különösen a 65-70. perctől. De kellett a testének ez a sokk. Remek profiként viselkedett, amikor nem játszott, és ugyanilyen lesz továbbra is. Sok sorozatban játszunk, meg fogja kapni a lehetőséget

- dicsérte a németet.

A 32 éves középpályásnak volt ajánlata Amerikából már az ősszel, de amikor a legkilátástalanabb volt a helyzete is, arról beszélt, hogy marad, és mindent megtesz, hogy Mourinho számításba vegye. A Manchester Unitedhez 2015 nyarán igazolt.

Rovatok