Index Vakbarát Hírportál

Madridból Las Palmasra, Párizson át, fél év alatt

2017. január 31., kedd 14:46

Csendesen csörgedezik a téli átigazolási szezon utolsó napja is, de néhány érdekesebb klubváltás azért akad.

Például Jesé Rodriguezé, aki a Paris Saint-Germaintől a Las Palmashoz került kölcsönbe a szezon végéig.

A 23 éves támadót több európai klub is szerette volna, ám ő végül szülővárosának csapatát választotta, még úgy is, hogy eddigi fizetésének jelentős részéről lemondott.

Jesét tavaly nyáron 25 millió euróért szerezte meg a PSG a Real Madridtól, ám az őszi szezonban mindössze kilenc bajnokin játszott, és csak egy gólt szerzett. Unai Emery edző nem igazán számolt vele, ráadásul most januárban két embert is hozott a középpályára, Julian Draxlert a Wolfsburgból és Goncalo Guedest a Benficából, így az exrealos még inkább kiszorult volna a csapatból.

A szezon végéig szerződött a Hull Cityhez kölcsönbe Andrea Ranocchia is, az Intertől. A két klub megállapodását az angol Premier League utolsó előtti helyén álló Hull City jelentette be kedden.

A 28 éves középső védő akár már szerdán, a Manchester United elleni bajnokin bemutatkozhat új klubjában. A 21-szeres olasz válogatott hátvéd a mostani idényben tíz bajnokin szerepelt a milánói csapatban, a novemberben kinevezett vezetőedzőnél, Stefano Piolinál kiszorult a kezdőből.

Végleg, ingyen igazolt Emanuel Adebayor, aki a török Basaksehirben kötött ki, miután a nyáron otthagyta a Crystal Palace-t. A hónap végén 33 éves csatárt másfél évre, 2018 nyaráig szerződtették. Az egyesület második a bajnokságban a Besiktas mögött, így komolyan kell venni.

Adebayor korábban a Monacóban, az Arsenalban, a ManCityben, a Real Madridban és a Tottenhamben játszott, többek között.

Elhagyta portugálja a Videotont

Távozott a Videoton középpályása, Filipe Oliveira. A klub honlapja szerint a 32 éves játékos szerződését közös megegyezéssel bontották fel. Öt és fél évet töltött a Videotonnál, ebben az időszakban 192 tétmérkőzésen 29 gólt, egy bajnoki arany- és három ezüstérmet szerzett, illetve nyert Szuperkupát és Ligakupát. Oliveira a 2012-es Európa Liga-menetelésnél a szlovák Slovan, a belga Gent és a portugál Sporting hálójába is betalált.

Rovatok