Index Vakbarát Hírportál

L. Suarez: 4 érintéses félpályás szólógól. De Messié se semmi

2017. február 1., szerda 21:33

Atletico-Barca elődöntő van a Spanyol Kupában, szerda este Madridban találkoztak az első meccsen.

A Barcelona a 7. percben vezetett: Mascherano a saját térfelén labdát szerzett, ezzel indította Luis Suarezt, aki a felezővonaltól az átvétellel meghúzta az első védő mellett, a következő érintéssel csinált egy megkerülős cselt, a tizenhatos előtt egyet igazított rajta, végül lazán elpöckölte a kapus mellett. Ennél energiatakarékosabb félpályás szóló kevés van, már ha az érintések számát nézzük.

Messi sem lőtt kis gólt a 33.-ban: visszakapta a labdát a tizenhatos jobb oldalánál, egyet tolt, majd úgy 23-ról bezúdította a hosszúba. Kapufás gól, 0-2.

A Barca a szünet után elfelejtett kijönni, mintha már nem csak a meccs, a továbbjutás is meglett volna: az Atleti nyomott, és Griezmann, bár addig szinte pályán sem volt, remek fejessel szépített (1-2).

A Barca förtelmesen futballozott az egész második félidőben, csak a 73. és a 79. perc között volt egy jobb időszaka, amikor az Atleti fújt egyet. Ekkor Neymar hatalmas ziccerben a lelátóra lőtte a - felpattanó - labdát. És volt egy Messi-szabad, amit Moya kapus bravúrral szedett ki.

Az Atleti végig szorongatott, Torres, Griezmann és Gameiro is egyenlíthetett volna, de mindent kihagytak. Maradt az 1-2, visszavágó kedden.

Rovatok