Index Vakbarát Hírportál

Tíz napja jött, a szurkolók máris kiutálták

2017. február 1., szerda 13:14

Az ukrán válogatott futballista, Roman Zozulja január 21-én érkezett a Betis csapatától a Rayo Vallecanohoz kölcsönbe, de máris meggyűlt a baja a helyi fanatikusokkal.

Az ultrák egy csoportja az egyik edzésre egy nagy transzparenst csempészett be a következő felirattal: "A Vallekasban nincs helye a náciknak. Presa (a csapat elnöke), Te is takarodj!"

Ehhez még azt is hozzá kell tenni, hogy a Vallecanónak hagyományosan baloldali a szurkolótábora. Zozulja hiába próbálta magát tisztázni, hiszen még levelet is írt a szurkolóknak, amelyben tagadja szélsőjobboldali nézeteit.  Végül mindenki jobbnak látta, ha az ukrán nem marad a Vallecanónál, szerződését szerda délután közös megegyezéssel fel is bontották.

A 25-szörös ukrán válogatott futballistáról, aki korábban a Dinamo Kijev és a Dnyipro futballistája is volt, olyan képek jelentek meg, amelyeken katonai egyenruhában, sőt fegyverrel a kezében pózolt. 

Rendszeresen látogatta az ukrán hadsereg egységeit. Sőt, amikor egy ukrán bajnokit a neonáci ultrák miatt fújtak le, Zozulja a játékvezetőre és az ellenfél játékosaira támadt.

Zozulja a játékvezetőre és az ellenfél játékosaira támadt

Rovatok