Index Vakbarát Hírportál

Nagy Ádámnak veszélyesebbnek kell lennie a kapura

2017. február 3., péntek 08:28

A Bolognában futballozó magyar válogatott középpályás, Nagy Ádám a Nemzeti Sport pénteki számának adott interjút. Beszélt arról, hogy még nincsen gólja a Serie A-ban, de most már az edzője is azt kéri tőle, hogy többször jusson el többször a kapu elé. 

"Amíg a Fradiban inkább a védősor előtt, úgynevezett hatos poszton játszottam, a Bolognában nyolcas vagyok, följebb futballozom, így természetes, hogy veszélyesebbnek kell lennem. Nyilvánvalóan ez jelentené a fejlődésemben az újabb lépcsőfokot. Hogy Donadoni konkrét példáját is említsem, két hete a Torino ellen kapura lőhettem volna, én azonban inkább passzoltam, megpróbálva ziccert teremteni. Az is lett volna, ha két társamból legalább az egyiket megtalálom labdával" - mondta a lapnak. 

Nagyot azért nem nyomatja, hogy még nem talált be olaszoknál, de dolgozik azon, hogy a kapura veszélyesebb legyen, és ezt látják, értékelik a klubnál. Szerinte a gyors döntéshozatalban és agresszivitásban fejlődött a legtöbbet a Bolognánál, ez az utóbbi alapkövetelmény volt, és taktikai szempontból is kezd érettebb lenni.

A csapatának amúgy nagyon megy, amikor Nagy Ádám is a pályán van a mérkőzéseken: utoljára a Roma tudta verni őket bajnokin Naggyal a kezdőben még november elején, legutóbb a Caglari ellen ikszeltek, méghozzá kettős emberhátrányban.

Rovatok