Index Vakbarát Hírportál

Most lett először futballista a legjobban kereső sportoló

2017. február 3., péntek 17:16

A Forbes magazin listája szerint először lett futballista a legjobban kereső sportoló. A listát Cristiano Ronaldo vezeti. A Real Madrid és a portugál válogatott játékosa 2016-ban 88 millió dollárt keresett.

A legjobban kereső sportolók eddig legtöbbször olyanok voltak, akik az amerikai piacon is ismertek és sikeresek. Ronaldo azért is került az első helyre, mert a 2015-ben még 300 milliót kereső bokszoló, Floyd Mayweather visszavonult, míg a golfozó Tiger Woods sérülésekkel küzd, nem igazán versenyzett az elmúlt időszakban.

„Idén, a futballikon Cristiano Ronaldo a legjobban fizetett sportoló a 88 millió dollárjával, ami fizetésből, bónuszokból és reklámokból jött össze. Ronaldo Michael Jordan után a második csapatjátékos, aki vezet a Forbes 1990-ben indított fizetési listáján." – mondta Kurt Badenhausen a Forbestól.

Ronaldo egy év alatt 8 millióval növelte a bevételeit. A Realtól évente úgy 50 milliót kap, van számtalan reklámszerződése, a Nike-kal tavaly 13 millióról állapodtak meg, és saját márkás cuccokat (parfüm, alsónemű, ruházat, stb.) is forgalmaz.

A lista másodikja Lionel Messi lett 81 millióval, a harmadik az NBA-kosaras LeBron James 77 millióval.

Rovatok