Index Vakbarát Hírportál

Dárdai fellélegezhet, Szalai duplázott

2017. február 4., szombat 17:25 | aznap frissítve

Magyar sikerek jellemezték a 19. fordulót a német bajnokságban, legalábbis a szombat délutáni magyar-érdekeltségű meccseket, miután az utóbbi öt fordulóban négy veresége miatt maga alá került Hertha BSC, ha nagy nehezen is, de legyőzte az utolsó előtti Ingolstadtot (1-0). Az esti derbin a Dortmund legyőzte Gulácsi Péteréket (RB Leipzig).

A Hertha-győzelemmel Dárdai fellélegezhet, már többen a tavalyihoz hasonló kipukkadástól tartottak, nagyon fontos volt, hogy legalább ezt a hazai meccsét hozni tudja a kiesőjelölt ellen. A gólt a második percben Haragucsi szerezte.

A múlt héten megszakította a Hoffenheim idénybeli veretlenségét a német bajnokságban a Leipzig, ami annyira felrázta a Hoffenheimet, hogy most 4-0-ra lemosta a Mainzot. A Hoffenheim utolsó két gólját a csereként a 69. percben beálló Szalai Ádám szerezte.

Az elsőnél megszerezte a labdát, szélre passzolt, ahonnan laposan érkezett vissza felé a labda, a magyar csatárnak csak be kellett sodornia a kapuba, a második egy szemrevaló támadás végén következett, Szalai védhetetlen fejessel fejezte be a támadást.

A Bayern München nem bírt a Schalkéval, 1-1 lett a meccs vége.

A második Leipzig négy pontra maradt a Bayerntől, ugyanis Dortmundban 1-0-ra kikapott. A gólt Aubameyang fejelte, de nem is a gól, hanem az érdemel említést, amit előtte a szélen Dembélé csinált, előbb meghúzta egy lipcsei védő mellett, majd egy másikat megkerülős csellel hagyott maga mögött, tökéletesen ívelt középre, Gulácsinak esélye sem volt a védésre.

A Dortmund ezzel feljött a harmadik helyre, pontazonossággal a Hoffenheim elé, a Hertha az ötödik.

Rovatok