Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea olyan gólt lőtt, amit évekig fognak még ismételgetni

2017. február 4., szombat 15:29 | aznap frissítve

A bajnokságot vezető Chelsea a PL-ben harmadik Arsenalt fogadta a 24. forduló első meccsén (3-1). Az Arsenal 2011 októbere óta első győzelmére hajtott a Stamford Bridge-en, hogy még elméleti esélye maradjon a bajnoki címre, a Chelsea pedig a szeptemberi csúnya, 3-0-ás vereséget akarta visszaadni.

A 13. percben vezetett a Chelsea, Marcos Alonso fejelt be egy kapufáról kipattanó labdát. A hátvéd olyan lendülettel érkezett, hogy Bellerínt valósággal letaglózta, a vendégek védőjét percekig ápolták a középkezdés előtt, le is vitték a pályáról, le kellett cserélni.

A gól talán nem volt szabályos, bár Marcos Alonso a labdát nézte, nem látta Bellerínt, de könyökkel állon vágta, valósággal kiütötte.

Marcos Alonso Goal - Chelsea vs Arsenal 1-0

A mozgalmas első 20 percben a Chelsea volt a veszélyesebb. A 39. percben Courtois hatalmasat védett a Bellerin helyett kényszerből beállt Gabriel közeli fejesénél, egyenlíthetett volna az Arsenal, 1-0 volt a félidő.

Az 53. percben Eden Hazard olyan gólt lőtt, amit még évekig fognak ismételgetni: a saját térfeléről indult, a védőkből négyszer is bohócot csinált, és 2-0-ra növelte a Chelsea előnyét.

Eden Hazard Goal - Chelsea 2-0 Arsenal

A második góllal gyakorlatilag eldőlt a meccs.

A 78. percben Courtois védett még egy nagyot Welbeck fejesénél, nem jött össze az Arsenal-szépítés.

A 85. percben az egy perccel előbb beállt ősarsenalos Cesc Fabregas végképp lezárt minden kérdést: első labdaérintésével levette Cech kapus gólpasszát, a másodikkal pedig a hálóba emelt.

Amazing Goal Chelsea,Cesc Fabregas -Chelsea vs Arsenal 3-0

A 91. percben összejött a becsületgól, Giroud fejelte be közelről.

A Chelsea 3-1-re győzött, a vereséggel az Arsenal 12 ponttal van mögötte, és gyakorlatilag lemondhat a bajnokságról.

Antonio Conte csapata sorozatban kilencedik bajnokiját nyerte meg a Stamford Bridge-en, csak egy győzelemre vannak a klubrekord beállításától.

További eredmények:

Rovatok