Index Vakbarát Hírportál

Szalait a forduló válogatottjába repítette 2 gólja

2017. február 6., hétfő 13:34

Szalai Ádám csereként duplázott a hétvégi német bajnoki fordulóban, ezzel biztosította be csapata 4-0-s győzelmét a Mainz ellen.

A magyar center a 69. percben lépett pályára, előbb lábbal, majd fejjel volt eredményes. A másik csere, Terrazzino is találatot jegyzett, ezért a német lapok kiemelik Julian Nagelsmann edzőt, akinek ez volt a 14. olyan cseréje, amikor a behozott játékos gólt szerzett. Nagelsmann még meccs közben Szalai nyakába ugrott. 

A tekintélyes német szaklaptól 2-est kapott, ennél csak két jobb osztályzat van mindössze: a másfeles valamint az egyes. Ezzel az osztályzattal lett a forduló válogatottjának csatára, az augsburgi Bobadilla valamint a kölni Modeste mellett.

Szalainak az egyik kedvenc ellenfele a Mainz, mert az első meccsen, még augusztusban szintén betalált korábbi csapata ellen, akkor is csereként lépett pályára. Akkor is a negyedik gól volt az az övé, de akkor 4-4 lett.

A 29 éves csatár azt mondta, hogy még nem játszott ennyire jó csapatban. Cseh csapattársa, Kaderabek pedig egyenesen úgy nyilatkozott, hogy esélyük lehet a Bajnokok Ligájára is. Pillanatnyilag az ötödik helyen állnak.

Mivel Sandro Wagner a jövő héten is még az eltiltását fogja tölteni, könnyen lehet, hogy Szalai akkor is lehetőséget kap Wolfsburgban. 

A válogatott csatár idén először került be a forduló legjobbjai közé. Huszti Szabolcs és Kleinheisler László is volt már tagja ennek a szűk elitnek, amikor eredményesek voltak. Már egyikük sincs ugyanakkor a német ligában.

Rovatok