Index Vakbarát Hírportál

Szalai Ádám: Nem látom, kikből táplálkozhat a magyar válogatott

2017. február 7., kedd 10:07

Szalai Ádám szombaton két gólt rúgott a Hoffenheimben, a csapatba ritkán bekerülő játékos újra jelezte, hogy túl tud lenni a nehézségeken.

Szalai már hét éve játszik a Bundesligában, egy súlyos térdsérülés után egy évet kellett kihagynia, a Schalkénál is küzdős időszaka volt, és a Hannovernél kölcsönben is nehéz időszakot élt át, derül ki a Nemzeti Sportnak adott interjújából.

A csatár elmondta, hogy korábban ő is kapott ajánlatokat Ázsiából, nem élt velük, de: „Meghökkenve tapasztalom, amikor kívülállóként elítélik az Ázsiába szerződő játékosokat. Mindenki saját maga hozza meg élete döntését, és később majd elválik, hogy helyes volt-e, vagy sem. Mindenki a saját döntéseiért felelős a szakmájában."

Szalai a magyar futballról is beszélt, az NB I.-et nem ismeri naprakészen, de reméli, hogy olyan változások lesznek ott is, mint a válogatottnál. „Mi, légiósok sem vagyunk túl sokan, az európai topbajnokságokban meg pláne, de ami igazán szomorú, hogy egyetlen húsz-huszonegy éves magyar srác sincs, aki jegyzett külföldi bajnokságban dörömbölne valamelyik csapat ajtaján. Nem látom, kik jönnek majd a mi generációnk kiöregedése után, kikből táplálkozhat a magyar válogatott."

Rovatok