Index Vakbarát Hírportál

A 95. percben robbant a feszültség a Barca-Atléticón

2017. február 8., szerda 15:15

A Barcelona elég feszült meccsen harcolta ki a spanyol kupadöntőbe jutást az Atlético Madrid ellen kedd este. Luis Enrique csapata kilenc emberrel fejezte be az 1-1-gyel zárult mérkőzést, aztán a 94. percben, amikor a meginduló Messit felrúgta az Atlético-védő Filpe Luis, nem sokon múlt, hogy az edzők is összeugorjanak a vonal mellett. 

A Barcelona-segédedző Juan Carlos Unzué egyből reklamálni kezdett a negyedik bírónak, amikor Messit felrúgták, mire Diego Simeone is megindult feléjük, mögötte a Germán Burgos segédedzőjével. Ő az, aki korábban már José Mourinhónak is fejletépést ígért.

A Barcelona-edző Luis Enrique végül elrángatta kollégáját, aztán nagy rend lett, a vendégjátékos pedig megkapta a sárga lapot. 

A Barcelona 3-2-es összesítéssel jutott a döntőbe, de a meccs után Luis Enrique arról beszélt, hogy pokoli volt neki a kispadon átélni ezt, főleg csapata játéka miatt. 

"Nem szeretem az ilyen mérkőzéseket, sokat ártanak nekem. Nem örülök, majd talán holnap boldogabb leszek. Szörnyű átélni az ilyen mérkőzéseket, és alaposan ki kell elemeznünk majd ezt történteket" - mondta a lefújás után a Barcalona-edző. 

Nehezen emésztette meg Luis Suárez is, hogy második sárga miatt kiállították a 90. percben. A Barcelona ekkor már emberhátrányban volt, mert a 60. percben Sergi Robertót is leküldték második sárgával. Aztán jött a Barcelona-csatár, aki hozzáért ellenfele arcához, ezért kapott lapot.

"Csak röhögni tudok ezen a döntésen, még csak nem is követtem el szabálytalanságot. A bíró semmilyen magyarázattal nem szolgált most sem, de már hozzászoktunk ehhez. Remélem, a klub fellebbezni fog" - mondta Suárez. 

Luis Enrique azt mondta, hogy nem értett egyet Suárez kiállításával, de nem látja értelmét fellebbezni a döntés ellen, mert a korábbi fellebbezéseiket is elutasították. Ettől a függetlenül a klub benyújtotta a fellebbezést szerda délután. 

A Barcelona a Celta Vigo-Alaves párharc győztesével játssza a döntőt május 27-én. 

Rovatok