Index Vakbarát Hírportál

Pintér debütálásként majdnem eltörte a német világbajnok lábát

2017. február 8., szerda 12:21

Pintér Ádám kedd este, a Mönchengladbach elleni kupamérkőzésen először lépett pályára kezdőként a német másodosztályú Greuther Fürth csapatában. A neves alkalom nem tartott sokáig, a középpályást ugyanis a 18. percben kiállították egy botrányosan sérülésveszélyes szabálytalanságért.

A magyar játékos klasszikus csonttörő mozdulattal talpalt bele Christoph Kramer támaszkodó lábába, térd és boka közt félúton. A megmozdulásban a törés mellett bőven benne volt egy komoly térdsérülés lehetősége is, de a német válogatott középpályás – aki, arról híres, hogy játszott a győztes világbajnoki döntőben, de nem emlékszik rá – végül mindkettőt megúszta.

Pintér viszont a piros lapot nem, mondjuk ez tényleg olyan megmozdulás volt, amiért még Angliában is gondolkodás nélkül kiállítanak.

Tovább rontja Pintér helyzetét, hogy tettével lényegében egymaga vetett véget a Greuther Fürth kupaálmainak, mivel 0-1-es állásnál hozta emberhátrányba csapatát az egy osztállyal feljebb játszó ellenféllel szemben. Ráadásul teljesen értelmetlenül, hiszen a szituációban különösebb veszély nem rejlett.

Frissítés: Pintért két német kupameccstől eltiltották.

Rovatok