Index Vakbarát Hírportál

A tisztesség hiánya és a teljesítmény nélkül adott nagy pénzek, ez a magyar foci

2017. február 9., csütörtök 17:22 | hét éve frissítve

Leisztinger Tamás, a Diósgyőri VTK tulajdonosa a Magyar Narancsnak adott interjújában beszélt szerepvállalásáról a magyar futballban.

A milliárdos üzletember egészen lesújtó képet festett a magyar fociról. Amikor arról kérdezték, hogy miként értékeli a Diósgyőr megvételét, mint befektetést, így felelt:

Mély depresszió, rengeteg fájdalom. Sok és sokféle céget vezettem már életemben, de olyat még sehol nem tapasztaltam, mint a Diósgyőrnél. Az emberi problémák, a tisztesség hiánya, a teljesítmény nélkül adott nagy pénzek; nagyon kiábrándító.

Az üzletember elmondta azt is, már a 2010-es választások előtt eldöntötte, hogy beszáll a fociba, majd Csányi Sándor győzte meg erről végleg, nem egy politikus. Eleinte a Szombathelyi Haladás megvételén is gondolkodott, de Diósgyőrben szívesebben fogadták (ami nem csoda, hiszen a klub a csőd szélén volt ekkor). Bár azóta bőven lett volna oka, hogy távozzon, de úgy érzi, amikor szerepet vállalt DVTK-nál, akkor egyben felelősséget is vállalt a klubért.

Ami pedig azokat a híreszteléseket illeti, hogy nemrég Mészáros Lőrinc meg akarta volna venni tőle a klubot, Leisztinger szerint minden valóságalapot nélkülöznek.

A diósgyőri kaland természetesen nem csak keserűséget és bánatot hozott a tulajdonosnak, ám a mérleg teljesen egyértelmű:

Vannak különösen jó pillanatok is, de így, ebben az állapotában nem éri meg. Sokba kerül, de a pénzügyeket figyelmen kívül hagyva is nyolc borzalmas pillanatra jut két jó.

Rovatok